Kan zwembad chemische producten (chloor) worden gebruikt voor jacuzzi? mogelijke schade? Bekijk groter

Alleen online

Kan zwembad chemische producten (chloor) worden gebruikt voor jacuzzi? mogelijke schade?

Meer informatie

Kan zwembad chemische producten (chloor) worden gebruikt voor jacuzzi? mogelijke schade?

Een veelgestelde vraag van nieuwe eigenaren van hottubs die al een zwembad hebben, is of ze dezelfde chemicaliën moeten gebruiken die ze gebruiken voor hun zwembad in de nieuwe spa
Kan ik zwembadchloor in de jacuzzi gebruiken?
Je moet aannemen dat chloor dat in zwembaden wordt gebruikt hetzelfde is als dat in spa's: dat is helemaal fout, je hebt het hier over twee totaal verschillende entiteiten: een zwembad is een stuk groter dan een spa. De temperatuur in het zwembad is ook lager dan in de jacuzzi, waar de temperatuur normaal gesproken tussen de 36-38 graden ligt.
Vanwege het hoge volume water zijn poolchloortabletten veel geconcentreerder dan die voor spa's zijn ontworpen.
Dus wat gebeurt er wanneer u poolchloortabletten aan uw spa toevoegt? de te geconcentreerde hoeveelheid chemische stoffen die in de poolchlore-tabletten wordt gebruikt, zal verschillende kostbare schades veroorzaken:

Het zal de jacuzzi-componenten zoals de pompen en verwarming vernietigen

het zal het oppervlak van de schaal van de spa permanent beschadigen,

Het verzwakt de kwaliteit van de jets en plastic componenten waardoor ze vervallen.

  De hoes zal ook beschadigd raken omdat de hoge cehemische concentratie van het zwembad chloor zal bijten in uw spa-afdekking en het permanent beschadigen

Hoe beschadigt de chloortabletten van het zwembad uw spa?

Zoals gezegd, is de temperatuur van het jacuzzi-water behoorlijk hoog (tussen 36 en 38 ° C). Wanneer u de poolchloortablet toevoegt aan het hete jacuzziwater, lost het op en verspreidt het sneller. Dus, je bent hier om een ​​zeer geconcentreerde hoeveelheid chloor toe te voegen, oorspronkelijk ontworpen voor een groter watervolume zoals dat in een zwembad, naar de hottub die een heel kleine hoeveelheid water heeft.

Hoe kunnen de chloortabletten van het zwembad de jacuzzi-componenten beschadigen?

De jacuzzi moet het water constant of heel vaak filteren en circuleren. Wanneer u de chloortablet toevoegt, wordt deze snel afgebroken terwijl de jacuzzi filtert of circuleert het water, de chemicaliën interageren met de pompen waardoor ze op korte of lange termijn vervallen en beschadigd raken.

Bespaar u geld als u de zwembadchemicaliën in de spa gebruikt?

Het antwoord is duidelijk nee! rekening houdend met de toekomstige kosten die u moet betalen om uw spa te herstellen, vervangt u de afdekking naast de permanente esthetische schade aan de spa-schaal. Daarom is het raadzaam chlore-tabletten te gebruiken die uitsluitend voor jacuzzi zijn gemaakt. Hun chemische samenstelling is compleet anders dan die in zwembaden, hoewel ze kunnen ruiken of er hetzelfde uitzien, behalve dat poolchloortabletten in een grotere gecondenseerde grootte komen.

Als het te laat is, kunt u altijd contact opnemen met uw spatechnician voor hulp of om de beschadigde jacuzzi-componenten te vervangen

Zie hoe u uw spa-water op de juiste manier onderhoudt? Bekijk meer..


Niet alleen chloor kan uw spa beschadigen, ook het ph-niveau (kijk voor meer informatie ..)Wat zijn de dingen die je jacuzzi kunnen beschadigen? (Kijk voor meer informatie ..)

Recensies

Schrijf uw recensie

Kan zwembad chemische producten (chloor) worden gebruikt voor jacuzzi? mogelijke schade?

Kan zwembad chemische producten (chloor) worden gebruikt voor jacuzzi? mogelijke schade?

Accessoires